Arrangementspåmeldinger med WebOrg

WebOrg dekker mange administrative behov for idrettslag, der påmeldinger til aktiviteter er ett. I denne bloggposten skal vi vise frem noen eksempler på hvordan idrettslag benytter WebOrg til diverse påmeldinger. Vi håper at dette tjener som inspirasjon til hvordan å organisere arrangementer og aktiviteter i tillegg til å finne nye ideer til aktiviteter å tilby medlemmene.

Påmeldinger til forskjellige arrangementer og aktiviteter har til felles at det skal lages en liste over informasjon om deltagerne, og evt. ta i mot en betaling. Det er likevel stor variasjon når det kommer til varighet, prising og rabatter, hvem som skal ha mulighet til å melde seg på, type informasjon som skal innhentes og mye mer. Se under for eksempler på påmeldinger der disse faktorene varierer.

Bruk av medlemsregister i påmeldinger

En av de store fordelene med WebOrg er koblingen mellom medlemsregisteret og påmeldinger. Dette gjør at man kan begrense hvem som har anledning til å melde seg på en aktivitet. Man kan skille på medlemmer og ikke-medlemmer, eller gå helt ned på gruppenivå og kun tillate påmelding for medlemmer i gitte grupper, eller medlemmer som har betalt spesifikke treningsavgifter. Dette fungerer både som en sperre for å kunne gi mulighet til forhåndspåmelding, men også som en måte å sørge for at medlemmer gjør opp for seg.

For eksempel på påmeldinger sperret for medlemmer, se Fossum IFs Skiskytterskole, Asker Turnforenings påmelding til Barneturn eller Bærum Skiklubbs Freeski Førjulssamling på Vierli.

Det er og mulig å tillate påmelding for alle disse forskjellige kategoriene av medlemmer og ikke-medlemmer, og gi dem forskjellige priser.

Asker Skiklubb arrangerer Vestergyllen som er et stort og populært skirenn, og er åpent for hvem som helst å delta. De gir imidlertid en bedre pris til klubbens medlemmer. Se påmeldingsskjemaet (med prisliste) her: https://asker-skiklubb.no/event/279

Søskenrabatt

Priser på påmeldinger har støtte for søskenrabatt (i realiteten en kvantumsrabatt). Den fungerer slik at dersom X antall deltakere melder seg på samtidig vil en få Y antall kroner i rabatt per person. Tertnes Fotball Herrer kjører vinterakademi og gir kr 100 i rabatt per person dersom man melder på 2 stk.

Maksgrense og venteliste

Noen aktiviteter/arrangementer har en maksgrense på antall deltagere. Dette er tilfellet i mange forskjellige sammenhenger – fotball/håndball/idrettsskoler, akademier, samlinger, allidrett- og turnpartier og mye mer. Ved å ta påmelding og betaling samtidig forenkler man prosessen ved at en deltaker kun tar opp en plass i påmeldingslisten dersom de har betalt.

Når maksgrensen er nådd vil nye potensielle deltakere få beskjed om at de kan melde seg på venteliste. Dersom arrangør åpner plass til flere deltakere, eller deltaker melder seg av, vil det automatisk sendes både e-post og SMS til de første på ventelisten om ledig plass på arrangementet. I e-post og SMS følger det med en betalingslenke. Bildet under viser hvordan SMSen ser ut:

Flere eksempler på påmeldinger (til inspirasjon):

– Røa IL Fotballakademi: https://roail.no/event/244
– Jardar IL Telenor Xtra FFO: https://jardar.no/event/175
– Fossum IF barmarkssamling Langrenn: https://www.fossumif.no/event/289
– Jardar Langrenn Familiesamling: https://jardar.no/event/179
– Fossum IF Natt-O-Tur: https://www.fossumif.no/event/288
– Fet IL Innebandy Masters Praha Floorball: https://fetil.no/event/852
– Vestkantsvømmerne 25 års jubileum: https://www.vestkantsvommerne.no/event/155
– Vestkantsvømmerne dugnadspåmelding: https://www.vestkantsvommerne.no/event/119
– Frogner IL Badminton jubileumsfest: https://www.frogneril.no/event/39

 

I denne bloggposten har vi forsøkt å gi inspirasjon til hvilke typer aktiviteter og arrangementer man kan organisere via Weborg. I neste bloggpost viser vi hvordan påmeldingsløsningen kan brukes som en slags provisorisk nettbutikkløsning. Kanskje kan din klubb hente inspirasjon til hvordan dere kan øke inntektene eller forenkle salget?

Vi er sosiale
Kontaktdetaljer

Drammensveien 288
1327 Lysaker

Noe du lurer på?
Fields marked with an * are required