Sett opp Klubbdonasjon.no for din klubb!

Vi er inne i en rar tid med mye usikkerhet. På grunn av Korona-pandemien har all form for aktivitet vært forbudt i over en måned, og idrettslag må avlyse treninger, arrangementer og aktiviteter da ingen vet hvor lenge dette vil pågå. Heldigvis har regjeringen åpnet for noe aktivitet utendørs igjen, men med klare rammer og begrensninger. Vi har snakket med mange klubber de siste dagene som er veldig kreative og allikevel finner måter å holde medlemmene i aktivitet – det er så gøy å se! 

I tillegg har våre myndigheter innført en del støtteordninger som skal gjøre det lettere for idrettsklubber å overleve denne “korona-krisen”, men dessverre så er dette nok ikke tilstrekkelig for å hjelpe alle klubbene som trenger sårt bedre likviditet. 

Spoortz, Deltager og WebOrg har derfor samlet troppene for å se hva vi sammen kan gjøre for å hjelpe klubbene med å komme seg helskinnet gjennom denne tiden. Resultatet er nå klart, og vi har lansert Klubbdonasjon.no! Her kan dere registrere deres klubb og få en egen side som dere kan dele på klubbens hjemmeside og sosiale medier hos dere og medlemmene deres for å skape en lokal dugnad. Privatpersoner og selskaper kan deretter gå inn og donere det de ønsker og skrive en hilsen til klubben. 

Hvordan funker dette?
1. Send en e-post til emilie@weborg.no med følgende informasjon
– Klubbens historie, hvorfor skal man donere til klubben?
– Kontonummer dere ønsker donasjonene inn på
– Bilde for å representere klubben
– Kontaktperson i klubben (navn, e-post, telefonnummer)
2. Vi setter opp donasjonssiden deres og sender dere link på e-post
3. Del donasjonssiden deres på hjemmeside og sosiale medier, og oppfordre deres medlemmer til å donere, like og dele videre
4. Få donasjoner!

Kostnader
Vi vet at det finnes flere donasjonssider på nett, men vi ønsket å lage en portal der alle idrettslag er samlet slik at de som ønsker å donere lett kan finne frem. I tillegg ønsker vi ikke å ta store prosenter fra donasjonene, da mest mulig skal til dere og idretten direkte! Vi har derfor bestemt oss for at det er helt gratis å sette opp og ha donasjonssiden, men når noen donerer påløper det en kostnad på 2 kr + 2,5% av beløpet. Dette er signifikant mindre enn tilsvarende tjenester men er nødvendig for at vi skal dekke våre kostnader i en tid der ikke bare idrettslag, men også vi som partner til idrettslag kjenner på nedgangen i inntekter. 

Hver uke får dere penger på konto med oppgjør, og dere kan få lister over alle som har donert med hilsener hvis dere ønsker det. 

Skattefradrag med Klubbdonasjon.no 
Norges Idrettsforbund har sørget for at alle idrettsklubber kan benytte seg av ordningen med skattefradrag for gaver. Det betyr at givere for godskrevet sitt beløp på skatten for inneværende år. For at dette skal fungere må klubben kunne ettergi tilstrekkelig dokumentasjon. Klubbdonasjon.no er designet for nettopp dette. Dersom en giver representerer et selskap eller privatperson innhenter løsningen relevant informasjon. Klubbene på sin side får rapporterer som de igjen bruker når donasjonene skal registreres. På NIFs sider står det at registrering for gaver har frist til 20. februar. Altså betyr det at gaver for 2020 senest skal registreres innen 20. februar 2021. For mer informasjon rundt rapportering av gaver klikk her: https://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/klubbokonomi/

Vi er sosiale
Kontaktdetaljer

Drammensveien 288
1327 Lysaker

Noe du lurer på?
Fields marked with an * are required